
نمای پیش ساخته (prefab)
مقدمه:
زمان و کیفیت اجرای در پروژهها از اولویت بالایی برخوردار است. از این رو در صنعت ساختمان سازی با موضوع جدید با نام نمای پیش ساخته رو برو هستیم. این سیستم مستقیما بروی چند فاکتور اصلی در ساختمان سازی یعنی زمان، کیفیت و صرفه اقتصادی تاثیر دارد. این نماها در کارگاههای تولید قطعات تولید سپس به محل پروژه ارسال و نصب میشوند. این موضوع سبب شده است که انبوه سازان صنعت ساختمان از این نوع قطعات استقبال نمایند. در اجرای این نوع قطعات محدودیت از نظر جنس و طرح وجود ندارد. و با هر طرح و جنسی تولید و ارائه میشوند.
تاریخچه ورود این قطعات به صنعت ساختمان مربوط به بعد از جنگ جهانی دوم در اروپا بوده است. در این دوره با پایان جنگ مخروبههایی از ساختمانها و شهر برجای مانده بود. که نیاز به احیای دوباره داشت. از این رو بهترین راه حل برای ساخت دوباره خانهها استفاده از قطعات پیش ساخته و نماهای پیش ساخته بود. این امر سبب شد که در مدت بسیار کوتاهی شهرها شکل ظاهری قبل از جنگ را به خود ببینند. ابتدا این قطعات با بتن ساخته میشدند. اما در سال 1970 و با ورود ساندویچ پنلها این قطعات شکلی دیگر به خود گرفتند و ترکیبی از تکسچرهای دیگر نیز در آن دیده میشد. در ابتدا قشر متوسط جامعه با در نظر گرفتن مسائل اقتصادی از این قطعات استفاده کردند. اما در مدت کوتاهی این صنعت وارد پروژههای دولتی و انبوه سازی شد.
مزایای نمای پیش ساخته:
- نصب آسان و سریع برای پروژههای بزرگ و کوچک
- صرفه جویی در مصرف انرژی (استفاده از عایقهای حرارتی در لایههای مختلف نما)
- دوام و مقاومت بالا
- سطح اشتغال کم نسبت به اجرای نمای معمولی (ضخامت این نوع از قطعات 25 – 30 سانتی متر میباشد)
- وزن کم قطعات
- ساخت قطعات خارج از سایت
علاوه برا این موارد این نوع قطعات به معمارن کمک میکند که طرحهای و ایدههای خود را بدون کم و کاست به مرحله اجرا در بیاورند. اجرای هر نوع طرحی با استفاده از نمای پیش ساخته یا با استفاده از کامپوزیت جی اف آر سی یا همان قطعات بتن الیافی میسر است. و این مسئلهای غیر قابل کتمان درباره نمای پیش ساخته است. جنس بیشتر این نوع قطعات از بتن، آجر، چوب، شیشه و … است. و این بسته به خواسته کارفرما وطراح پروژه میباشد.