
نمونه موردی پروژههای اجرا شده با بتن الیافی
مقدمه:
در این مقاله از وب سایت الیاف بتن شرکت منتخب عمران سعی نمودهای برای بسیاری از مزایای بتن الیافی مثالهایی ارائه بدهیم. با مطالعه این نمونههای موردی شما عزیزان کاملا با ماهیت این مصالح در ساختمان آشنا خواهید شد. و یا با مقایسه پروژه خود با این نمونهها به این مسئله پی خواهید برد که آیا بتن الیافی میتواند برای شما کاربردی باشد یا خیر.
مرکز فرهنگی حیدر علی اف باکو:
بیشک شما نیز با پروژه مرکز فرهنگی حیدر علی اف در باکو آشنا هستید. این پروژه یکی از مطرحترین پروژههای معماری در چند دهه اخیر بوده است. که توسط زاها حدید معمار بریتانیایی – عراقی طراحی شده است. این پروژه با متراژ ۵۷,۵۰۰ متر مربع در زمینی به مساحت ۶۱۹,۰۰۰ احداث گردیده است. سبک طراحی این پروژه فولدینگ است. زاها حدید در این پروژه سعی کرده است که معماری فولدینگ را به معنای واقعی به نمایش بگذارد. سطح خارجی این پروژه از صفحات خمیدهای تشکیل شده است. که جز با استفاده از بتن الیافی قابل اجرا نبوده است. در بحث مزایای بتن الیافی به این موضوع اشاره کردیم. که بتن الیافی میتوان در قسمتهای مختلف ساختمان نقش داشته باشد. به گونهای که ما میتوانیم هم در سقف و هم در نما و طراحی داخلی از این کامپوزیت استفاده کنیم. چیزی که در مرکز فرهنگی حیدر علی اف به خوبی مشهود است.
ساختمان پارلمان، کوتایسی، جورجیا:
ترکیب خارق العاده شیشه، فولاد و بتن الیافی را میتوان در ساختمان جدید پارلمان در جورجیا مشاهده کرد. قسمت سفید رنگ بتنی که همانند روسری بروی ساختمان کشیده شده است. از جنس جی اف آر سی میباشد. اجرای این پروژه به دست مهندسین چند کشور در مدت سه سال به اتمام رسید. مساحت زمینی که این پروژه در آن جانمایی شده است ۱۹۰۰۰ متر مربع میباشد. شروع این پروژه در سال ۲۰۱۲ بوده است. و نیز سیستم قالببندی این نوع پروژهها با استفاده از سیستم کامپیوتری است. که مدل پروژه را با تمامی اختلاف سطح خود به قالب انتقال میدهد.
ساختمان پایتخت هیل، مسکو، روسیه:
در ابتدای امر معمار پروژه تصمیم بر این داشت که از سنگ طبیعی در ساخت پوسته این پروژه استفاده کند. اما با مطالعات و نیز آزمایشاتی که پیرو این پروژه صورت گرفت تصمیم بر این شد. که پروژه با استفاده از GFRC ساخته شود. این موضوع بدین خاطر بود که بتن الیافی مقاومت بیشتری در مقابل تغییرات جوی منطقه از خود نشان میداد. و نیز به خاطر فرم خاص پروژه این کامپوزیت به خوبی پاسخگو بود. در سال ۲۰۱۰ عملیات اجرای نمای این پروژه وارد مراحل اولیه خود شد. در این مرحله با براوردهای صورت گرفته تعداد قطعات ۱۱۰۰ قطعه تخمین زده شد. که هر کدام شکل خاص خود را داشته اند. این پروژه در مدت یک سال به اتمام افتتاح شد.
Bosque de Atocha، مادرید، اسپانیا:
در مرکز شهر مادرید اسپانیا یک از نمونههای موردی بتن الیافی ساخته شده است. این ساختمان لایه لایه از چهار طرف پروژه تراسهایی دارد. که تمامی از جنس بتن الیافی ساخته شده است. کاربری این پروژه مجتمع مسکونی است. و سعی شده است در اجرای آن از مصالح لوکس ساختمانی استفاده شود. طرحهای ویژهای که با استفاده از بتن الیافی قابل اجرا هستند. سبب شده است که این متریال با قیمت مناسبی که دارد در سطح مصالح لوکس قرار گیرد.
مسجد Altunizade، استانبول، ترکیه:
شهر استانبول را بیشتر به خاطر داشتن مساجد قدیمی با معماری منحصر به فردش میشناسند. در سالهای اخیر نیز رویه ساخت مساجد با فرمهای متفاوت ادامه داشته است. یکی از مساجد نوساز و مدرن این شهر مسجد مدرسه Altunizade Divinity میباشد. طراحی این پروژه توسط تیم معماری هاسا معمارلیک و با توجه به کانسپ معماری مدرن طراحی شده است. شکل غالب این مسجد گنبدی آن است. که بیشتر فرم را به خود اختصاص داده است. علاوه بر گند دو مناره نیز برای این مسجد تعبیه شده است. برای ساخت فرمهای اینگونه مسلما تنها گزینه قطعات بتن الیافی میباشد. از این رو کلیت این پروژه با استفاده از این کامپوزیت اجرا شده است.
موسسه مصدار، ابوظبی، امارات متحده عربی:
موسسه مصدار یکی از نمونههای دیگر اجرا شده با سیستم بتن الیافی است. که در شهر ابوظبی امارات ساخته شده است. این ساختمان مرکز توسعه انرژیهای تجدید پذیر است. اشاره ما به این پروژ] از این رو بوده است که رنگ پذیری بتن الیافی را به خوبی در یک پروژه اجرا شده به شما عزیزان نشان بدهیم. این ساختمان از دو فرم متمایز ساخته شدهاند که هر دو فرم نیز از بتن الیافی ساخته شدهاند.